Yleissuunitelma

Yleissuunnitelma on pitkän aikavälin visio merenlahtien tavoitetilasta, joka huomioi luontoarvot, maankäytöntarpeet ja alueen ihmisten näkökantoja. Yleissuunnitelma tehdään kunnostettavien kohteiden kartoittamiseksi, järkevien ja kustannustehokkaiden toimenpiteiden löytämiseksi.

Yleissuunnitelmassa selvitetään mahdolliset läjitysalueet, vesijättömaiden täyttämismahdollisuudet sekä toimenpiteiden suorittaminen kustannustehokkaasti.

Yleissuunnitelman tekoa ohjaa kaupungin maankäyttö ja ympäristötoimi esim. maankaatopaikalle vietävän maa-aineksen ohjaaminen läjitysalueen penkaksi.

Valmistunut yleissuunnitelma on MeriHamina hankkeen kuvaus, sen ei ole edes tarkoitus olla täydellinen eikä sisältää kaikkia toimenpiteitä ja kohteita. Yleissuunnitelmaa täydennetään hankekohtaisilla suunnitelmilla jotka sitten sisältävät yksityiskohtaisen tiedon. YLEISSUUNNITELMA on luettavissa MeriHaminan internet-sivuilta osoitteessa:http://www.merihamina.fi/index.php/merihamina-hanke/tiedostot

Yleissuunnitelman valmistumisen jälkeen on tunnistettu monia merkittäviä luontoarvoja sisältäviä kohteita, näiden toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus tapahtuu erillisinä osa-hankkeina.

 

Merenlahti: meren muodostelma, jossa vesi työntyy pitkälle mantereeseen kuuluvien maa-alueiden väliin

Yhteystiedot

MeriHamina Ry
c/o Harri Huuho
Norsviikintie 40 49400 Hamina
Puh. 0400 716045
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Liity jäseneksi ja tule mukaan MeriHaminan toimintaan!

Olemme Facebookissa

Copyright © 2022 Jaakko Leislahti Oy & MeriHamina Ry